Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z mascarpone to wyśmienita, bardzo łatwa w przygotowaniu propozycja w sam raz dla wielbicieli pączków. Te mini pączki oprószone cukrem pudrem są smacznym smakołykiem nie tylko w karnawale, w zbliżający się tłusty czwartek będą strzałem w dziesiątkę.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Wszystkie składniki na pączki powinny mieć temperaturę pokojową. W misce umieszczamy serek mascarpone, jajka oraz cukier puder i wszystko dokładnie razem łączymy. Do masy serowo- jajecznej dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość razem mieszamy aż składniki się połączą. Zanurzoną w oleju łyżką nabieramy porcje ciasta a następnie wrzucamy je partiami na głęboki, rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoto-brązowy kolor z każdej strony. Usmażone paczki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane pączki oprószamy cukrem pudrem.