Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Drożdże rozkrusz i wsyp do połowy letniego mleka, dodaj łyżkę cukru i poczekaj, aż wyrośnie zaczyn.
Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Do tej masy stopniowo dodawaj żółtka i utrzyj na gładki krem.
Posól przesianą mąkę, dodaj wyrośnięty zaczyn, utartą masę maślaną, rum, resztę letniego mleka i ugnieć elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce.
Kiedy ciasto wyrośnie, podziel je na 25 części i uformuj z każdego kulkę.
Rozłóż na posypanej mąką stolnicy, przykryj ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu na kolejnych 20 minut, aby wyrosły.
Rozgrzej dobrze olej, wyrośnięte kulki spłaszcz lekko przed smażeniem i smaż z obu stron do przyrumienienia.
Pączki odłóż na metalową kratkę lub na serwetki, aby ściekł z nich tłuszcz. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 50 minut 200 kcal/1 sztukaŹródło: Tele Tydzień