Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pączki pieczone z czekoladą"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
70 min • Porcja ok. 470 kcal • Koszt sztuki ok. 1 zł • Przepis na ok. 10 sztuk
Drożdże rozpuszczam w 1/4 szkl. ciepłego mleka, dodaję łyżeczkę cukru i 2 łyż- ki mąki. Odstawiam na 15 min. Mąkę mieszam z cukrem i szczyptą soli, dodaję zaczyn, jajko, mleko i wyrabiam ciasto. Dodaję masło, znów wyrabiam, odstawiam do wyrośnięcia. Z ciasta formuję kulki i lekko je spłaszczam. Piekę w temp. 170°C na złoto.
Bitą śmietanę przygotowuję wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzone pączki kroję, przekładam bitą śmietaną, dekoruję polewą, czekoladą i kroplą śmietany.Źródło: Kobieta i życie