Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki lukrowane"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20538
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 288
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20538
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 288
Składniki
Mąkę wymieszaj z suchymi drożdżami, cukrem i solą. Dodaj jajko, żółtko, mleko, masło i likier.
Zagnieć ciasto, posyp je mąką i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Następnie ulep pączki, obtocz w mące i zostaw na kolejną godzinę, by podwoiły swą objętość.
Olej rozgrzej powoli, aż osiągnie temperaturę 175°C (nie może być za gorący, bo ciastka się spalą). Zanurz je w oleju i smaż 2 minuty.
Gorące pączki nadziej marmoladą przy pomocy szprycy. Polej je lukrem i posyp skórką pomarańczową.Źródło: Kurier TV