Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe pączki serowe bez wyrastania i brudzenia rąk. Wystarczy nastawić w garnku olej i w międzyczasie wymieszać wszystkie składniki w misce. Następnie przy użyciu dwóch łyżek formować pączki i smażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Oprószone cukrem pudrem, podane z domową konfiturą smakują obłędnie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 954
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 130
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 954
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 130
Składniki
Do garnka wlej olej. Podgrzewaj go do temperatury około 180 stopni.
W tym czasie zajmij się przygotowaniem ciasta na pączki. Do miski przełóż twaróg, rozgnieć go widelcem. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Wbij jedno całe jajko i 2 żółtka. Dodaj śmietanę. Składniki dokładnie wymieszaj na gładką masę.
Łyżki zanurz w gorącym oleju. Jedną nakładaj ciasto, drugą zsuwaj je do garnka. Pączki kładzione smaż partiami na złoty kolor.
Usmażone pączki kładzione odsącz na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym. Udekoruj cukrem pudrem. Podawaj z dżemem lub konfiturą. Smacznego!