Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co komu tłuste pączki ?! Pączek z piekarnika zakańcza tłustą rutynę znanemu nam Tłustemu czwartku !
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 269
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 415
Składniki
1. Przesiej mąkę 2. Mąka + Drożdże + sól = Mix 3. Roztop margarynę 4. + Margarynę do ciasta ( margaryna nie może być gorąca bo zabije drożdże ) 5. Podgrzej mleko z cukrem 6 Połącz składniki ( Pamiętaj mleko nie może być gorące bo zabije drożdże ) 7. Wyrób ciasto 8. Odstaw na około 1 godz. najlepiej pod przykryciem 9. Wyrób ciasto 10. Rozwałkuj na 3-4 mm 11. Wytnij okręgi z ciast tak by na 1 pączka przypadały 2 okręgi 12. Umieść na środku okręgu dodatek np. dżem, czekoladę, owoc 13. Przykryj farsz pustym okręgiem 14. Uformuj kulki 15. Blaszkę przykryj papierem do pieczenia 16. Odstaw paczki na 15 min do wyrośnięcia 17. Piecz w 210 stopniach Celsjusza przez 10-15 min 18. Schłodź pączki 19. Posyp cukrem pudrem