Owsiane muffinki z jabłkami i masłem orzechowym

Owsiane muffinki z jabłkami i masłem orzechowym
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Black_soul
Bardzo proste a przede wszystkim pyszne muffinki. Połączenie jabłka i masła orzechowego daje nam niezwykły smak. Polecam.

Składniki

  • - 1 szklanka mąki tortowej
  • -1 szklanka płatków owsianych
  • - 65 ml cukru trzcinowego
  • - 1 opakowanie cukru waniliowego
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 2 jajka
  • - 4 łyżki mleka
  • - 4 łyżki oleju
  • - 2 łyżki masła orzechowego
  • - 3 małe jabłka

Przygotowanie

  1. 1. Suche składniki mieszamy w misce.
    2. Mokre składniki i masło orzechowe mieszamy trzepaczką w osobnej misce.
    3. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
    4. Mokre i suche składniki mieszamy ze sobą za pomocą łyżki. Dodajemy jabłka i ponownie mieszamy.
    5. Ciasto nakładamy do formy do pieczenia muffinek wcześniej wyłożonej papilotkami.
    6. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 08 sierpnia 2018
Rewelacja :-)Zapisuje
Black_soul 09 sierpnia 2018
Dziękuje bardzo ;)
babeczka35 10 sierpnia 2018
Pyszne są :)
Składniki
  • - 1 szklanka mąki tortowej
  • -1 szklanka płatków owsianych
  • - 65 ml cukru trzcinowego
  • - 1 opakowanie cukru waniliowego
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 2 jajka
  • - 4 łyżki mleka
  • - 4 łyżki oleju
  • - 2 łyżki masła orzechowego
  • - 3 małe jabłka
Składniki