Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na niezwykle pyszne muffinki. Idealne na podwieczorek. Do wykonania dosłownie w kilka minut plus pieczenie. Nie używamy miksera tylko suche i mokre składniki łączymy ze sobą łyżką. Udadzą się każdemu. Zachęcam do upieczenia i smacznego życzę :)
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22738
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 366
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13171
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 133
Smak wiosny!
Odsłon: 411
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22738
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 366
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13171
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 133
Smak wiosny!
Odsłon: 411
Składniki
Do jednej miski wsypujemy wszystkie suche i składniki. Do drugiej miski wbijamy jajka i wlewamy mleko i lekko je roztrzepujemy widelcem lub ,,rózgą''. Następnie mokre składniki wlewamy do suchych i dokładnie mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy banana pokrojonego w kostkę i ponownie mieszamy.
Tak wykonane ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinem wyłożonej papierowymi papilotkami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
Podajemy, a ja smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk muffinek.