Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owsiane ciastka z bakaliami"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 568
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1952
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1215
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 137
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 102
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 568
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 1952
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1215
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 137
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 102
Składniki
Masło rozpuść w rondelku, lekko wystudź. Orzechy posiekaj. Do naczynia wsyp płatki, mąkę, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszaj. Zalej rozpuszczonym masłem, dodaj jajka, wyrób ciasto ręką.
Z ciasta formuj kulki większe od orzecha włoskiego. Układaj na papierze do pieczenia, spłaszczaj je łyżką na grubość centymetra. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień