Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i miękkie ciastka z dodatkiem kokosu i rodzynek.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 174
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 642
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1770
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 174
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 642
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1770
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Masło grzejemy na patelni, wsypujemy płatki owsiane i smażymy, aż się zarumienią. Posypujemy cukrem, który ma się pod wpływem podgrzewania rozpuścić. Na osobnej patelni prażymy kokos na kolor złocisty. Składniki z obu patelni mieszamy ze sobą. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem, cukier waniliowy, rodzynki, miód, roztrzepane jaja, sól. Ręcznie formujemy kulki, które należy spłaszczyć. Piec w 160*- 15 minut.