Owocowy deser z mascarpone

Owocowy deser z mascarpone
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Wiech_K
Po dobrym, niezbyt obfitym obiedzie deserek jak marzenie. Lekki, puszysty, owocowy, niezbyt słodki. Szybki w przygotowaniu i na tyle atrakcyjny, że nada się na każdą okazję.

Składniki

  • opakowanie serka mascarpone (250 g)
  • ok. 125 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • ok. 25 dag mrożonych owoców

Przygotowanie

  1. Zamrożone owoce wsyp do rondelka, posyp dwoma łyżkami cukru i smaż na małym ogniu.
    Dodaj dwie łyżki miodu i smaż do chwili, kiedy zrobi się już prawie płynna konfitura.
    Zostaw do wystudzenia.

  2. Serek mascarpone i śmietankę (wszystko dobrze schłodzone) ubij z dwoma łyżkami cukru na sztywną pianę.

  3. Do części ubitej masy możesz dodać 2 łyżki chłodnej konfitury przetartej blenderem.

  4. Podawaj schłodzone w pucharkach.

Komentarze do przepisu (5)

Ewaaa 05 marca 2014
super, coś dla mnie :)
irma 05 marca 2014
Mniam :-))
ziembulka 05 marca 2014
wygląda przepysznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • opakowanie serka mascarpone (250 g)
  • ok. 125 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • ok. 25 dag mrożonych owoców
Składniki