Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany deser sprawdzi się w nadchodzące święto zakochanych.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1164
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1164
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, dzielimy na dwie części. Z owoców wykrawamy kulki (10-12 szt na dwie porcje)- najlepiej nada się do tego papaja, tak jak u nas, mango albo melon. Do pucharków deserowych lub kieliszków do wina przekładamy owocowe kulki, zalewamy jedną częścią galaretki, przekładamy do lodówki, by stężała. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy nasiona chia, porcjujemy do pucharków, zalewamy pozostałą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.