Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owocowy deser w pucharkach"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Morele pokrój. Dodaj migdały, po szczypcie imbiru i cynamonu oraz łyżkę miodu, wymieszaj. Zalej sokiem pomarańczowym. Odstaw do lodówki do następnego dnia. Pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokrój na kawałki, obrany banan w plasterki. Owoce skrop sokiem z cytryny.
Kiwi obierz, pokrój. Pozostałe cytrusy po dziel na cząstki. Prze- krój na połówki kilka winogron. Wszystkie przygotowane owoce wymieszaj z morelami i migdałami z sokiem. Rozłóż do pucharków.
Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety