Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser owocowy, który możemy przygotować z świeżych owoców, mrożonych lub z kompotu.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 217
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 129
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 217
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 129
Składniki
Truskawki myjemy, odsączamy i blendujemy z cukrem. Przekładamy do rondelka, zagotowujemy, gotujemy 2-3 min., zdejmujemy z ognia, wsypujemy 2 łyżki suchej /w proszku/ galaretki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Jeśli używamy świeżych wiśni drylujemy je a jeśli używamy owoców z kompotu to je odsączamy. Na dnie pucharków układamy część wiśni /kilka sztuk odkładamy do dekoracji/ a na nich zmiksowane truskawki. Gdy masa lekko zgęstnieje dekorujemy pozostałymi wiśniami. Podajemy mocno schłodzone.