Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowe gołąbki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 30
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Liście kapusty przelej wrzątkiem.
Świeże owoce pokrój na kawałki. Wymieszaj z suszonymi i ugotowanym wcześniej ryżem.
Zalej sosem z miodu i limonki doprawionym solą, pieprzem oraz bazylią.
Zawiń farsz w liście kapusty i usmaż je na maśle. Dolej wodę i śmietanę.
Przełóż całość do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, obłóż kawałkami pomarańczy i zapiecz.
Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Super TV