Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 221
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 221
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, sól i cukier waniliowy. Wymieszaj. Dodaj żółtka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksuj na gładką masę. Ubite na pianę białka dodaj do zmiksowanej masy i delikatnie wymieszaj.
Nastaw gofrownicę na maksymalną moc. Gofry piecz około 3–3,5 minuty. Po wyjęciu z gofrownicy wyjmij na kratkę, posyp pudrem cukrem, udekoruj ulubionymi owocami albo bitą śmietaną.Źródło: Show