Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, wilgotny, apetyczny, wprost do popołudniowej.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Marchewkę wymieszać z jabłkiem. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem. Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia., połączyć z masą jajeczną. Dodać przygotowane owoce i lekko wymieszać łyżką.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Foremkę, 12x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut lub suchego patyczka. Gdyby wierzch ciasta szybko się rumienił , nakryć folią aluminiową. Podawać posypane cukrem pudrem lub przygotować polewę.