Owoce zapiekane pod koglem-moglem

Owoce zapiekane pod koglem-moglem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa_gotuje
Przepis Ewy Wachowicz z 398 odcinka programu Ewa gotuje.

Składniki

  • kilka moreli
  • 1 gruszka
  • 1 brzoskwinia
  • 9 żółtek
  • 9 łyżek cukru trzcinowego

Przygotowanie

  1. Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w misce i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i przełożyć do kokilek.

  2. Żółtka utrzeć z cukrem. Koglem-moglem zalać owoce. Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).

Składniki
  • kilka moreli
  • 1 gruszka
  • 1 brzoskwinia
  • 9 żółtek
  • 9 łyżek cukru trzcinowego
Składniki