Owoce pod owsianą kruszonką

Owoce pod owsianą kruszonką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Owoce ogrodowe - porzeczki, agrest, truskawki i rabarbar pod chrupiącą kruszoną z płatkami owsianymi.

Składniki

  • Kruszonka:
  • Płatki owsiane - 3 łyżki
  • Mąka owsiana - 1 łyżka
  • Masło (zimne) - 1 łyżka
  • Cukier - 1 łyżka
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki
  • Owoce:
  • porzeczki czerwone - 1 garść
  • porzeczki czarne - 1 garść
  • truskawki - 1 garść
  • agrest - 1 garść
  • rabarbar - 1 łodyga
  • cukier - 1 łyżka opcjonalnie

Przygotowanie

  1. Zimne masło kroimy na mniejsze kawałeczki i mieszamy z resztą składników na kruszonkę. Wkładamy na 10 minut do lodówki.

    Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Wszystkie owoce mieszamy i dodajemy cukier. Jeśli w przepisie pomijacie rabarbar to cukier też możecie pominąć - reszta owoców jest wystarczająco słodka.

    Owoce wykładamy do kokilek i posypujemy kawałkami kruszonki.

    Zapiekamy w 180 stopniach 15 minut. Podajemy gorące.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 19 maja
Mniam!
slodkisentyment 21 maja
Pychotka :)
Składniki
  • Kruszonka:
  • Płatki owsiane - 3 łyżki
  • Mąka owsiana - 1 łyżka
  • Masło (zimne) - 1 łyżka
  • Cukier - 1 łyżka
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki
  • Owoce:
  • porzeczki czerwone - 1 garść
  • porzeczki czarne - 1 garść
  • truskawki - 1 garść
  • agrest - 1 garść
  • rabarbar - 1 łodyga
  • cukier - 1 łyżka opcjonalnie
Składniki