Owoce pod kruszonką zapiekane w kokilkach

Owoce pod kruszonką zapiekane w kokilkach
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Renata9
W miarę szybki deserek na ciepło. Owoce może dodawać różne, zależy kto co lubi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do każdej z sześciu kokilek dać odrobinę masła.

  2. Następnie do każdej kokilki włożyć po połówce gruszki z puszki.

  3. Na każdą gruszkę poukładać jabłka pokrojone w kostkę, namoczone wcześniej w soku z cytryny.

  4. Na jabłka posypać suszoną żurawinę oraz gotowe kropelki z czekolady.

  5. Dalej poukładać plastry mango z puszki.

  6. Zrobić kruszonkę: 25 gram masła 5 łyżek mąki krupczatki 2 łyżki drobnego cukru brązowego Wszystkie składniki wyrobić palcami w misce, a następnie posypać kruszonką owoce w kokilkach.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 30 minut do zrumienienia kruszonki.

  8. Podawać gorące. Smacznego !

Składniki
Składniki