Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1893
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki mąki oraz 1/3 szklanki kaszy manny wymieszać i wysypać równomiernie na dnie natłuszczonej tortownicy lub formy na tartę o średnicy około 26 cm.
Jabłka i gruszki obrać i pokroić na małe kawałki. Śliwki, jeżeli są świeże, przekroić na połówki i usunąć pestki.
Wszystkie owoce ułożyć na wierzchu sypkiej mieszanki w formie do pieczenia.
Całość piec przez 20 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
1/3 kostki margaryny, 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru i cukier wanilinowy siekać aż składniki zaczną się łączyć. Następnie ciasto zagnieść dłonią.
Po 20 minutach podpieczony deser wyjąć z piekarnika i ułożyć na jego wierzchu kawałki kruszonki. Następnie piec jeszcze przez 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.
Po wyjęciu z piekarnika deser będzie raczej płynny, ale po całkowitym ostygnięciu nie powinno być problemów z pokrojeniem go i nałożeniem na talerze.