Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Otrębowe racuchy z rabarbarem"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 123
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13507
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 102
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 123
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13507
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 102
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 55
Składniki
35 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 5-6 porcji
Rabarbar myję i kroję. Mleko lekko podgrzewam, dodaję drożdże, cukier i dwie łyżki mąki.Mieszam i na kilka min zostawiam w cieple.
Do podrośniętych drożdży dodaję pozostałe ciasta i mieszam mikserem. Dodaję rabarbar i odstawiam, by ciasto podrosło.
Rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i smażę racuszki na złoty kolor z obu stron. Osączam je na papierowym ręczniku. Posypuję cukrem pudrem.
Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie