Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostre rolmopsy z cukinią, z chilli i koprem włoskim"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 62
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24054
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 62
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24054
Składniki
Przekrój chilli wzdłuż, oczyść starannie z pestek. Koper włoski pokrój na cienkie paski, a cebule w pióra. Oberwij listki tymianku, część zostaw do dekoracji.
Do garnka wlej wodę, dodaj pokrojoną chilli, koper włoski, cebulę, listki laurowe, gorczycę, tymianek, cukier sól, pieprz, gwiazdki anyżu i ocet, zamieszaj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Filety umyj, osusz. Cukinię pokrój na długie cienkie paski. Na każdym filecie układaj pasek cukinii i zwijaj w roladki i zepnij wykałaczkami.
Wkładaj ostrożnie do wywaru i gotuj 1-2 minuty. Potem wyłącz ogień i schłodź rybę. Zalej zimną zalewą. Do słoika dodaj po kilka świeżych listków tymianku.Źródło: Olivia