Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze śliwkami, szybkie, ucierane i pyszne ! Szkoda, że w tym sezonie pewnie ostatnie z świeżych owoców.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 176
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 643
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 176
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 643
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Śliwki opłukać, osuszyć, rozkroić na połówki, wyjąć pestki. Przygotować blachę prostokątną (ja 37x25 cm), ja smaruję troszkę margaryną i obsypuję tartą bułką. Włączyć piekarnik. Margarynę, utrzeć z cukrem, potem cały czas ucierając kolejno dodawać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Ciasto będzie dosyć gęste. Ubić pianę z białek. Wymieszać delikatnie z ciastem. Całość wyłożyć na blachę.Śliwki poukładać po wierzchu. Piec ok. 50 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 180 C. Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!