Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ostatkowe rarytasy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Ciasto: masło rozpuść, odstaw, by ostygło. Mąkę przesiej i wymieszaj z suchymi drożdżami. Dodaj resztę składników, wyrób gładkie ciasto. Pod koniec wlej masło. Wyrabiaj przez kilka minut. Uformuj kulę, włóż do miski i przykryj lnianą ściereczką. Odstaw, by ciasto podwoiło objętość.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 cm. Szklanką wytnij kółka, w części ciastek wytnij środek. Ciastka ułóż na blaszce z pergaminem zachowując odstępy i zostaw na 45 minut, by urosły.
Olej mocno rozgrzej. Włóż ciastka, Usmaż z obu stron. Z cukru, esencji i wrzątku utrzyj lukier. Polej nim ostudzone ciastka, udekoruj je.Źródło: Naj