Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający krem jogurtowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie. Truskawki kroimy na kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy cukier, 2 łyżeczki soku z cytryny i miksujemy blenderem. Truskawkowe purée wstawiamy do lodówki.
Śmietanę kremówkę ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier puder, łyżeczkę soku z cytryny i miksujemy, aż powstanie sztywna, gładka masa.
Rozpuszczoną żelatynę mieszamy z jogurtem, który dodajemy do bitej śmietany. Kremem napełniamy pucharki do 2/3 wysokości. Pozostały krem mieszamy z musem truskawkowym i wypełniamy nim pucharki. Wstawiamy na 10–15 minut do lodówki. Podajemy schłodzony.
Wartość odżywcza porcji 380 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia