Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki deser do przygotowania którego potrzebujesz tylko galaretki o ulubionym smaku i jogurt grecki oraz ulubione owoce do dekoracji .
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 125
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Każdą z galaretek rozpuść w szklance wrzącej wody , zostaw do lekkiego stężenia . Kiedy galaretki będą lekko stężone , wymieszaj każdą galaretkę osobno z jednym jogurtem za pomocą miksera .
Do pucharków przełóż warstwowo masę galaretkową 1. Owoce leśne 2. Brzoskwinia 3. Borówka Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia . Przed podaniem udekoruj owocami i listkami mięty .
Deser możesz przygotować z dowolnych smaków galaretek i użyć dowolnych owoców np. truskawek , brzoskwiń czy jagód .