orzeźwiające z jeżynami

orzeźwiające z jeżynami
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: disgust
idealne na upały, bez pieczenia, słodkie i lekkie :)

Przygotowanie

  1. 3 tabliczki czekolady rozpuść do ciepłej masy dodaj 50 g masła i delikatnie wymieszaj do połączenia, dodaj pokruszone wafle i wyłóż spód średniej wielkości blaszki.

  2. śmietanę ubij , żelatynę rozpuść w 0,5 szklanki wody i ostudź, połowę wymieszaj z jogurtem naturalnym

  3. jogurt z żelatyną dodaj do połowy ubitej śmietany, dodaj jeszcze wiórki kokosowe i łyżkę cukru, wyłóż masę na waflowy spód

  4. rozpuść pozostałą tabliczkę czekolady, większą połowę jeżyn wymieszaj z pozostałą śmietaną i żelatyną oraz rozpuszczoną czekoladą. wyłóż na białą masę.

  5. wierzch ozdób pozostałymi jeżynami i skruszonymi waflami, schłodź w lodówce. Na szczęście żelatyna szybko działa i nie trzeba długo czekać:)

  6. przepis z jakiejś starej gazety, lekko zmodyfikowany :)

Komentarze do przepisu (2)

Nukleon 06 sierpnia 2012
Zapowiada się ciekawie i ta biała czekolada mniammm.
MEGI110278 07 sierpnia 2012
Pyszności...piękności ;-)
5
Składniki