Orzechowy sernik wiedeński

Orzechowy sernik wiedeński
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Po prostu pyyyyyyszny! :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło/margarynę, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć na gładką masę.

  2. Następnie dodać grysik, orzechy, śmietanę oraz sypki budyń.

  3. Zmielony ser dodać do masy – wymieszać

  4. Białka ubić, dodać cukier – ubijać tak długo aż piana zrobi się świecąca – dodać do masy serowej – delikatnie wymieszać.

  5. Gotową masę serową przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.

  6. Rozgrzać piekarnik do 180-200Ä�ż�C. Piec około 1 godz.

  7. Wystudzić ciasto.

  8. POLEWA: 2 czekolady i 0,5 margaryny roztopić w gorącej kąpieli wodnej – polać ciasto.

  9. Ciasto należy przechowywać w lodówce ponieważ schłodzone smakuje najlepiej.

  10. SMACZNEGO!!!

Składniki
Składniki