Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowy mazurek"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 683
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 683
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj pokrojoną zimną margarynę.
Wbij jajko, wsyp proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Zagnieć ciasto.
Uformuj z niego płaskie jajko, zrób widelcem dziurki i wstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze przegryzło.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wstaw ciasto i piecz około 15 minut.
W tym czasie utrzyj margarynę z masą krówkową.
Mazurek wyjmij z piekarnika, a gdy przestygnie, posmaruj go częścią masy. Posyp rozgniecionymi orzechami i ponownie nałóż krówkowy krem. Wierzch udekoruj według uznania.
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 380Źródło: Super TV