Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i podzielne ciasto dla miłośników orzechów
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1367
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 378
Składniki
Masło rozetrzeć mikserem, dodać żółtka, wodę i mąkę, zarobić ciasto i dać na 2 godz do lodówki. Od razu mówię, że do ciasta nie daje się cukru, ani proszku do pieczenia, to nie pomyłka.Po 2 godz ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy 2 placki.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, białka ubijamy na pianę, łączymy, dodajemy orzechy, delikatnie mieszamy, wylewamy na pierwsze ciasto i przykrywamy drugim
Pieczemy ok 50 min w temp 190"