Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowe pyszności"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 22
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 35
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 36
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 22
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 35
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 36
Składniki
Mąkę przesiej z sodą i cukrem pudrem, dodaj sól, wlej ciepłe masło. Zagnieć ciasto. Wyłóż nim foremki, np. w kształcie łupinek orzecha, piecz 10 minut w temp. 180°C.
Czekoladę rozpuść w garnku, przestudź. Napełnij nią część orzechowych „miseczek” i wciśnij do każdej orzech. W garnku podgrzej mleko z masłem i cukrem, mieszaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj mleko w proszku i aromat, wymieszaj i odstaw do wystudzenia. Napełnij resztę miseczek, udekoruj każdą migdałem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień