Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowe muffinki z nugatem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Składniki
50 minut • Porcja ok. 250 kcal • Koszt porcji ok. 1,10 zł • Przepis na 16 porcji
Winogrona umyj, osusz, przekrój na połówki. Baton nugatowy pokrój w drobną kostkę, orzechy laskowe drobno posiekaj.
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puch. Kolejno dodawaj po jednym jajku i ucieraj. Następnie dołóż jogurt oraz przesianą mąkę z solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj likier amaretto i posiekane orzechy. Dokładnie wymieszaj.
Foremki na muffinki napełnij do połowy ciastem, wyłóż pokrojony nugat i winogrona. Dołóż do foremek resztę ciasta.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C około 30 minut.
Do ciasta zamiast siekanych orzechów możesz również dodać mielone migdały.Źródło: Kobieta i życie