Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechowe ciasto z gruszkami to smaczne, ucierane ciasto do kawki. Można upiec z orzechami włoskimi lub laskowymi.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypać szczyptę soli. Dodawać jajka po jednym ciągle ucierając.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać orzechy i mleko, delikatnie wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Ciasto przełożyć do foremki. Gruszki w całości wcisnąć w ciasto do dna. Piec około 50- 60 minut, najlepiej sprawdzić suchym patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Ciasto wystudzić w formie i podawać posypane cukrem pudrem.