Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orientalnie faszerowane papryki"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Składniki
Do dużej miski wsypać kuskus, rodzynki, kurkumę, cynamon i szczyptę soli. Zalać wrzątkiem nieco nad poziom kaszy. Odstawić na 5 minut. Na patelni rozpuścić masło i dodać je do gotowej kaszy, rozdrabniając widelcem zbite ziarna. Doprawić sokiem z cytryny.
Papryki umyć, rozciąć na połówki i oczyścić w środku z gniazd nasiennych. Nafaszerować kuskusem, włożyć gotowe porcje do naczynia żaroodpornego, podlać wodą lub bulionem warzywnym i nałożyć pokrywkę. Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 180oC. Tuż przed podaniem przystroić danie listkami świeżej mięty.
ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium