Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orientalna sałatka z wołowiną"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 291
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Składniki
Rozgrzej patelnię grillową. Pokrój mięso na 4 porcje. Wymieszaj pastę tom yum (zostaw łyżkę) z olejem i natrzyj nią mięso. Smaż po 2-3 minuty z obu stron. Zdejmij z ognia, przykryj, odstaw na 5 minut.
W szklance wymieszaj sok z limonki, cukier, sos rybny i resztę pasty tom yum. Na duży półmisek przełóż sałatę, ogórki, pomidory, kiełki, cebulę i miętę.
Pokrój w cienkie plasterki wołowinę. Wyłóż mięso na warzywa. Polej sosem, posyp orzechami i papryczką chilli.Źródło: Olivia