Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna sałatka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1013
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1013
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Piersi kurczaka opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Usuń ewentualne chrząstki oraz błonki, pokrój w paski. Obierz z osłonek ząbki czosnku. Pokrój je w cie nkie plasterki. 2 Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy. Wrzuć paski piersi kurczaka i czosnek. Oprósz całość słodką papryką. Smaż, aż mięso się zezłoci.
Ćwiartkę kapusty oczyść, poszatkuj drobno i przełóż do miski. Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź, połącz z kapustą. Dodaj usmażone mięso kurczaka oraz opłukane i osuszone listki szpinaku baby, wymieszaj.
Oliwki osącz z zalewy, wrzuć do sałatki. Całość skrop oliwą oraz octem balsamicznym. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatka jest najsmaczniejsza dopiero po kilku godzinach, gdy smaki się połączą. Możesz ją podawać w miseczce lub w tortilli albo chlebku naan.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 3,70 zł.Źródło: Świat kobiety