Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 561
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 75
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 55
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 561
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 75
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 55
Składniki
Zagotuj wodę z masłem, cukrem i solą.
Zestaw z ognia, dodaj mąkę i proszek. Mieszaj.
Podgrzewaj i mieszaj.
Zdejmij z ognia.
Miksuj, dodając po jednym jajku.
W rondlu rozgrzej olej. Ciastem napełnij szprycę.
Na kawałki papieru wyciskaj nieduże pierścienie.
Kwadraty z ciastem, kładź na rozgrzany olej.
Pączki smaż na małym ogniu.
Osącz z nadmiaru tłuszczu, wystudź.
Polej lukrem utartym z pudru i soku z cytryny.