Oponki serowe

Oponki serowe
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Szybkie w wykonaniu, chrupiące oponki na tłusty czwartek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto, powinno być gładkie i elastyczne. Rozwałkowujemy je na grubość 1cm, dużą szklanką wykrawamy krążki, a kieliszkiem w środku krążków dziurki. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor aż "urosną" oponki. Osączamy na ręczniku, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (11)

mimi619 02 marca 2011
No, no :) Wygląda na prawdę pysznie. Moja babcia robi takie same.
biancorossa 02 marca 2011
Z tak zdolnymi kucharkami nieprędko weźmiemy się za dietę.
Mole3 02 marca 2011
Pyszności! Robimy podobne, ale nie mielimy sera - takie ciągnące, serowe cząsteczki są pyszne. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki