Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który nie może się nie udać.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4825
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 950
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4825
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 950
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm
Wyciąć koła szklanką, a w nich otwory kieliszkiem.
Rozgrzać dużą ilość oleju w rondlu.
Oponki wkładać na dobrze rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Gdy nabiorą złotego koloru wykładać na papierowy ręcznik.
Oponki posypać cukrem pudrem.