Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Smaku nadaje im konfitura wiśniowa z dodatkiem czekoladowego likieru. Idealne małe co nie co na spotkanie z rodziną i znajomymi.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 24
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 24
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
Składniki
Omlety: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Kolejno dodajemy po jednym żółtku, mieszamy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy i mieszamy z masą. Na dużej piekarnikowej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Rysujemy 4 koła ( średnicy ok. 12 cm). Na każdy wykładamy po 2 łyżki masy i kolistymi ruchami rozsmarowujemy po całym okręgu. Omlety pieczemy w temperaturze 180*C przez 8-9 minut. Wyjmujemy z piekarnika i od razu delikatnie odrywamy od papieru. Układamy na wałku do pieczenia lub szklance, by nadać ładny kształt. Konfiturę mieszamy z likierem. Wykładamy na połowie każdego omleta. Śmietanę ubijamy na sztywno z śmietanfixem i cukrem pudrem na sztywno. Przekładamy do worka cukierniczego i wykładamy na połowie omleta. Dociskamy i chłodzimy w lodówce.