Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z jarskim farszem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
75 min; Porcja: 560 kcal; Cena porcji: 5,35 zł.
Marchewki obierz, por oczyść. Warzywa opłucz, drobno potnij. Umyj grzyby, większe sztuki pokrój na kawałki. Natkę opłucz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż grzyby. Przełóż je do miseczki, a na patelnię wrzuć warzywa. Smaż kilka minut, często mieszając, potem dodaj grzyby, natkę i bulion. Przypraw solą i pieprzem. Duś około 10 minut. Pod koniec duszenia zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną.
Jajka roztrzep z mlekiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Rozgrzewaj po łyżeczce masła. Wylewaj po 1/4 masy jajecznej i smaż omlety. Na każdy nałóż farsz, złóż na pół i od razu podawaj.Źródło: Naj