Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki deser idealny na letnie upały
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7662
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7662
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 172
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 380
Składniki
Ciasto: Białka oddziel od żółtek Białka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i odrobiną soli aż wszystko się rozpuści Przesiej mąki i wymieszaj delikatnie szpatułką Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj ciasto tworząc koła o średnicy ok. 10 cm i wysokości ok. 1 cm Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez ok. 10 min (grzałka góra-dół) Po upieczeniu jeszcze ciepłe omlety delikatnie ściągnij z papieru do pieczenia i złóż na pół, uważając aby nie złamać całości Odstaw do całkowitego ostudzenia
Masa: Śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym
Omlety: Posmaruj każdy krążek ciasta ok. 1 łyżeczką konfitury Następnie za pomocą worka cukierniczego lub szprycy napełnij ciastka bitą śmietaną Udekoruj owocami wg uznania Przed podaniem posyp cukrem pudrem