Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki z ryżem i warzywami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
na 4 porcje: Ryż ugotować w osolonej wodzie. W czasie, gdy się gotuje, przygotować sos. Na maśle zeszklić połowę cebuli, dodać tymianek, zalać śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje, zestawić z ognia i dodać natkę pietruszki.
Ogórki przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką środek, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut.
Warzywa pokroić w kostkę. Na oleju zeszklić resztę cebuli i warzywa, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z gorącym ryżem i nadziewać ogórki.
ok. 35 minut
Ogórki podawać od razu po przygotowaniu na przyrządzonym wcześniej sosie śmietankowo-ziołowym.Źródło: Twoje Imperium