Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Odświeżająca sałatka z kalarepą"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 185
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 185
Składniki
Kalarepy umyj, obierz ze skórki, pokrój w słupki. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Natkę i koperek posiekaj. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
Natkę, koperek, czosnek, sól i pieprz dodaj do oliwy z sokiem cytrynowym, dokładnie wymieszaj. Kalarepę wrzuć do miski, dodaj sos, wymieszaj i odstaw na pół godziny do lodówki. Włóż do salaterek, posyp prażonymi orzeszkami piniowymi lub ziemnymi. Możesz też dodać do niej pokrojoną w słupki marchewkę, jabłko lub gruszkę.
Czas: około 15 minut.Źródło: Dobry Tydzień