Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,mięciutkie bułeczki idealne na śniadanie jak również na podwieczorek do kawy
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6748
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6748
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
1. Mleko podgrzewamy dodajemy cukier drożdże roztopione masło jajko i dosypujemy mąkę 2.wyrabiamy ciasto,w razie potrzeby dosypujemy mąkę 3.gotowe ciasto odstawiamy na ok 45 min.do wyrośnięcia 4.w tym czasie można przygotowac kruszonkę - wszystkie składniki rozcieramy razem do uzyskania coś w stylu piasku :)
Gotowe ciasto drożdżowe możemy rozwałkować na 2 cm grubości i szklanką wycinać krążki Ja poszłam na skróty i po prostu dłonią odrywałam ciasto i formowałam kulki :) Gotowe porcje ułożyć na dużej blaszce,w odległości 1 cm zrobić wgłębienia i nałożyć łyżeczką konfiturę z wiśni. Posypać kruszonką i odstawić na 20 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 160 C wstawiamy bułeczki na najniższą półkę i pieczemy na złoty kolor( ok.20 min. Upieczone bułeczki wyciągamy,studzimy i odrywamy jedną od drugiej