Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki są odchudzone, ale powiem szczerze, że do diety proteinowej się nie nadają ze względu na dodatek czekolady. Jednak to zawsze miła, nieco lżejsza odmiana. Przepis na krem znalazłam w internecie na jednej z wielu stron z przepisami do diety białkowej.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Całe jajka miksujemy ze słodzikiem w proszku, aż lekko zgęstnieją. W garnuszku topimy czekoladę dla diabetyków i odstawiamy żeby lekko ostygła. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia, otręby i mąkę kukurydzianą. Wlewamy roztopioną czekoladę i wszystko mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Papilotki wypełniamy masą do 3/4 wysokości, pieczemy do suchego patyka. Wychodzi 12 sztuk.
Krem: W garnuszku przy pomocy rózgi bełtamy żółtko z mlekiem 0,5%. Dodajemy mleko w proszku, kakao i płynny słodzik. Wszystko energicznie mieszamy na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i nie będzie grudek. Ściągamy garnek z ognia i dodajemy aromat orzechowy. Masą wypełniamy szprycę i dekorujemy ostudzone muffinki.