Całe jajka miksujemy ze słodzikiem w proszku, aż lekko zgęstnieją. W garnuszku topimy czekoladę dla diabetyków i odstawiamy żeby lekko ostygła. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia, otręby i mąkę kukurydzianą. Wlewamy roztopioną czekoladę i wszystko mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Papilotki wypełniamy masą do 3/4 wysokości, pieczemy do suchego patyka. Wychodzi 12 sztuk.
Krem: W garnuszku przy pomocy rózgi bełtamy żółtko z mlekiem 0,5%. Dodajemy mleko w proszku, kakao i płynny słodzik. Wszystko energicznie mieszamy na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i nie będzie grudek. Ściągamy garnek z ognia i dodajemy aromat orzechowy. Masą wypełniamy szprycę i dekorujemy ostudzone muffinki.
Komentarze do przepisu (3)