Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser dla wszystkich fanów mlecznej czekolady. Tylko 4 składniki i 15 minut roboty. Smakuje obłędnie!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 322
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 322
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Czekolady połam w kostkę i rozpuść w kąpieli wodnej.
Śmietankę ubij na wysokich obrotach na puszystą pianę.
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka połącz z cukrem i zmiksuj na puszystą masę.
Do ubitych jajek z żółtkiem dodaj przestudzoną mleczną czekoladę. Składniki wymieszaj. Następnie dodaj piankę z białek i bitą śmietanę. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Mus czekoladowy przełóż do pucharków lub szklanek. Przed podaniem deser warto schłodzić przez koło 2 godziny w lodówce.