Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9882
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9882
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
ok. 50 minut.
Masło utrzeć ze szczyptą soli, 15 dag cukru i cukrem wanilinowym. Wbijać jajka. Porcjami dodawać mąkę pszenną zmieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać 10 dag orzechów. Szybko wymieszać mikserem.
Wrzucić pokrojone w kostkę pralinki. Ciasto przemieszać łyżką. Podłużną foremkę (30x11 cm, poj. 1,8 litra) natłuścić, oprószyć tartą bułką. Nałożyć ciasto. Piec 60 minut w 175°C.
Jabłko obrać, pokroić w kawałeczki, skropić sokiem z cytryny. Serek mascarpone utrzeć z 5 dag cukru i 6 dag mielonych orzechów. Wymieszać z kawałeczkami jabłek.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa placki. Przełożyć je przygotowanym kremem. Czekoladę mleczną stopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudzić, oblać nią ciasto.Źródło: Życie na gorąco