Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Noworoczne muffinki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Składniki
Jajka utrzyj z 15 dag cukru. Kolejno dodawaj mleko kokosowe, 100 ml oleju, mąkę przesianą z opakowaniem proszku do pieczenia, 6 dag wiórków kokosowych oraz szczyptę soli. Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Napełnij do połowy ciastem.
Nałóż po łyżce dżemu (np. z porzeczek), a potem resztę ciasta. Piecz ok. 30 min w temp. 180 st. W tym czasie ubij kremówkę. Dalej ubijając, dosypuj resztę cukru. Połącz z mascarpone. Na koniec dodaj pozostałe wiórki oraz 20 ml rumu.
Zagnieć 5 dag marcepanu z zielonym barwnikiem, rozwałkuj. Wytnij koniczynki. Zimne muffinki posmaruj kremem kokosowym, udekoruj koniczynkami.
czas ok. 70 min; porcja – 410 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety